Tuesday, November 16, 2010

last day before school break!

hye. 

hari ni last day budak sekolah before sekolah start cuti. eh apsal ayat aku macam pening ni. hohoho. best oo cuti sekolah. boleh buli adik iz ( adik ai yang bongsu ) sebab die ade je kat umah. 

kang bley jerit. 
"adik!! tolong angkat baju" 
pastu 
" adik!! gi tutup tingkap, dah magrib" 


hahaha. kejam. plus suara ai cam petir ni. memang memedihkan ulu hati sape yang dengar. tak percaya tanya roomate ai.

dulu kan tyme cuti sekolah ai rase cam best giler. sebab dulu tyme kecikkecik ayah selalu bawak pegi jenjalan. weekend wajib balik rumah nenek. dekat jer kot. duk umah tak best. sebab ai takde kawan. eh, bukan takde orang nak kawan dengan ai.
sebab ai ni kememeh kot. kuat melalak. tak suke main panas. kalau main masakmasak pon bawah pokok depan rumah. dieorang tak suke weh. tak mencabar katenye. ai bukan ape, tak boleh kena panas la, nanti pening (gile belagak diva). 

then, bile ai datang nak join dieorang main galah panjang, baling seliper, rounders, etc~ confirm semua taknak amek ai jadi ahli kumpulan, dieorang suruh ai jadi anak keladi.
alaaa, anak keladi tu macam ko ni ahli kumpulan 2,2 group, tapi kalau ko buat mistake or menang kan group tetap tak dikira. kira buat syarat je la ko main tu. gile keji kan dieorang buat ai macam tu. yela. kang tak kasi ai main melalak plak. 

pastu bile nak main kawenkawen ai pakse jiran sebelah rumah ai ni budak laki sebaya ai tau, ai suh die jadi pengantin laki, ai jadi pengantin perempuan. hohoho. pastu kiteorang kene ejek trus die taknak main dah dengan ai walaupon ai pujuk. hehehe. sekarang die dah kawen betolbetol. tak tipu punya. alaaa. dakdak area rumah ni semua dah kawen kot. ouh laku betol korang.

okey. abes cerita tyme kecikkecik. nanti kalau rajin ai crite lagi ye.


p/s - u can see banyak kata ganti nama disini seperti 'saya' 'ai' 'aku'. semua kata ganti nama diri adalah merujuk tuk syu lola.
     - walaupun penulisan tuk upsr ai dapat A, tapi bm spm ai dapat B. kesalahan tatabahasa amat dikesali~

♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

0 0 merepekmeraban: