Sunday, January 16, 2011

tiada beza dengan penanggah

hye. salam ahad. actually i bru balik dari kenduri kawen. pegi dengan my sis. pegi sebab malas masak kat rumah. alasan okeyyy. pemalas punye budak. eh kalau perasan sekarang kan. hampir semua kenduri kawen buat style buffet kan. sama la macam kenduri yang i pegi tadi. tyme i datang tadi pulak memang waktu puncak. dekatdekat dengan tyme orang nak bersanding macam tu. terpakse la queue untuk amek lauk. then bila turn i, i tolong la cedokkan nasi tuk my sis. tibetibe datang makcik tu potong queue. keluarkan ayat begini.



dik. tolong ambilkan pinggan 4.


then i ambilkan la.


makcik nak nasi ayam yer.


ewahewah. cantik muka ko makcik. ingat aku penanggah.
(dalam hati jer la)


 adik sorang jer ke jage kat khemah ni?? 
(ko tak sakit ati dengan soklan die??)


eh tak la. kitaorang pon baru datang la. 
( my sis tolong jawab sambil memotong ayat makcik tadi )


eh ye ke? acik tengok ko dah lama jer berdiri kat situ.


helooo! makcik dah la potong queue orang. sajak jer cakakp i dah lama berdiri kat sini. die pon baru jer datang okeyy
 ( cakap dalam hati lagi la )



ihsan si google



tak kan la perkara basic like beratur, senyum, cakap terima kasih tu perlu diajar lagi untuk mereka yang lebih berusia. kata dah lama makan garam kan. karang kalau ditegur cakap kurang ajar pulak. so. yang patut dibuat ialah bersabar dan senyum.



with ♥ lola

♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

8 0 merepekmeraban:

nub said...

adoii. loqlaq naa makcik tu

♥miSSLoLa♥ said...

nub > hahaha. begitu la gayanya.

cik suka senyum said...

sabo jela..adoi macik..macikk..:):):)

MisSz Laila said...

makcik da pandai ye wat taktik baru nk potong line...haha

HaKim is MiKaH said...

hahaha..pernah kena gak...saya cakap balik kat dia..

"Saya pun datang nak makan free makcik"

♥miSSLoLa♥ said...

cik suka senyum > hahaha. ceq tgh sabar la ni.

♥miSSLoLa♥ said...

missz laila > makcik tu tanpa rase bersalah tau. muahahah

♥miSSLoLa♥ said...

hakim > hahaha. apsal i tak terpikir nak ckp cmtu yer.