Friday, April 29, 2011

need to write sumthing.




hyee peeps :)



sudah lepas 4 paper untuk final exam sesi semester 2 2010/2011. so. kalau korang tanya boleh jawab ke tak. memang boleh jawab. tapi tang betol ke tak tu saya sure sangat la. terutama paper construction financial semalam. boleh pulak lupa rumus nak buat balance sheet. huu. cedih. cipta rumus sendiri la. so next paper next tuesday. estimating cost. takot woo. kirakira gaks. tapi untuk sekarang sedang menonton kerja kawen prince william & kate middleton kat ntvseben. pergh. memang perkahwinan impian kalbu betol la kan. tapi. tapi. tapi kan. why ha prince will look like botak? err. sudah nampak macam orang tua pulak. harus pegi yun nam hair. 



santeknye the princess.



another story sila lihat header baru saya. sila beri komen. untuk pembaikan di masa hadapan. hehehe. credit to nabila laa coz buatkan benda alah ni. before dis pon memang die yang buatkan. agakagak kan. kalau dah abes study nanti macam mane. pakai header yang same jer la nampaknye saya ni. hahaha. 



header baru saya!


pastu. esok kekanda ku datang untuk mengambil barangbarang yang setidak banyaknye ni. next sem memang stay kat kolej kediaman taman universiti (KKTU) ni lagi. tapi harus kena kosongkan bilik untuk maintanance bagai. hope sem depan tak dapat bilik banjir macam ni lagi. best kot duk kktu ni. sume ade. plus sem depan mcd dah bukak. yeay. depan mata jer sume. 



macam tak percaye saya akan mulakan praktikal kurang dari 2 minggu. berdebar. sumpah. walaupon kali ketiga punye praktikal. haish. kalau nak cerita pasal praktikal ni. kali pertama dulu time saya sijil kat polisas. time tu macam agak best even kena turun site bagai. tapi tak bosan becoz asik berjalan sajork. paling best pegi site dekat genting. dalam institut aminudin baki tu. pergh. sejuk jer. heaven abes la lepak site. feeling obersea. actually it depends dengan korang punye supervisor yang handle korang tu la kan. time ni jugak menumpang umah juema. eheee. lot of experience. then kali kedua praktikal dengan dekat johor bharu. can u imagine. first day sampai jb kena survive sendiri naek turun bas. lintas jejantas. jumpa pakcik tua paw duit saya depan city square. pengambil kesempatan dalam bas. memang banyak pengalaman la. sensorang pulak tu. kat ofis pulak agak best. belajar benda baru. saya belajar guna autocadd balik. belajar pasal drawing civil and structure. yes i know. walaupon nampak macam simple but i learn benda baru. lagi satu kan. berbeza giler tau time praktikal first time dekat contractor. then dekat consultant. enviroment tu berbeza. kalau contractor ni pikir macam mane nak cepat siap. handle pasal buruh semua kan. tapi consultant ni agak relax kecuali dah nak submit drawing kan. time tu ko merasa la balik pukul 12 malam sume. weekend pon kena kerja. lepas tu kalau silap ko kena buat balik sampai betol. sebab drawing sentiasa berubah. part paling macam penat nak susun drawing tu. adeh la.tapi tengok akak2 kat ofis saya tu dulu gigih giler tau wat keje. maybe sebab dieorang dah biase kot. ehee :) dan sekarang saya tau suasana dekat majlis daerah adalah sangatsangat berbeza dengan dua tempat sebelom ni. takot pon ade. tiba2 feel takot kena buli. agakagak de orang nak buli saya tak. takotnyee. 



 drawing ni. sebelom susun kena cop dulu. psst itu kak ina.



 see. kat drawing pon nak posing. tebal giler drawing. plus busuk kot blue print.



ini adalah tempat saya. serabai itulah saya. :)



okey dah. itu jer nak bebel. nak packing baju pulak. esok kang si kendong itu membebel. 
love and faith - SLQ
*tiru trademark fahrin ahmad*



with ♥ lola




♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

2 0 merepekmeraban:

Fiya Ahmad said...

uisshhh.. 4 paper dah?? i baru je 3.. hehe.. gud luck tau..

cantik sangat header baru ni.. haaa.. boleh la order mintak kamu buatkan.. kih3..

same la kita.. nak praktikal juga nnt.. wuuu.. takpenah lagi praktikal ni... takuttt.. :P

♥miSSLoLa♥ said...

hye fiya :p

yup. tggl lagi 2 paper yg killer ah. hahaha.

header tu nabila laa yang buatkan.kte tak pandai buat pon.

takot kan nak praktikal? grrr. kang kne buli. hahaha~