Friday, October 14, 2011

perkara yang buat saya menangis.



hye peeps :)



korang tau tak salah satu benda yang selalu buat aku nangis dari kecik sampai besau cam sekarang. kahkahkah. nampak sangat kuat melalak kan pempuan ni. aku memang kememeh. sikitsikit nak nangis. tapi kat sekolah satu benda yang buat kau cemas, resah, gelisah dan terus rase nak lari dari sekolah ialah subjek pendidikan seni. aku benci pendidikan seni. terpaling benci. aku rase nak nangis bile kena lukis benda. tak kire la hape pon. dulu kalau la ade homework berkenaan ngan pendidikan seni confirm mak aku yang tolong buat. mengaler gune bancho tu dah sah la selekeh. giler jijik aku ngan subjek pendidikan seni. 



nak dijadikan cite. lastweek dalam kelas bahasa asing. aku amek subjek bahasa german. Frau Zakiah suruh lukis gambar meine familie dalam bahasa tok neneknye ialah keluargaku. sumpah mase die suruh tu aku rase macam nak pegi toilet pastu terus nak balik hostel. pastu duk termenung jap 2,3 minit dan lebih. sebelom ni tak terpikir pulak ade lecturer nak suh lukislukis ni. pastu aku start la merungutrungut taknak lukis sampai lastly muni cakap die nak tolong lukis. rase macam lega sikit. padehal dalam dada ni rase macam nak pecah dah. mesti korang rase macam... hey. ngadenye pempuan ni.. ish. tah lah aku tak tau nak explain macam mane nak bagitau yang aku tak suke melukis. dah berair dah mata tyme dah kelas german tu. tapi takkan nak nangis depan orang pulak. haish. katee super senior. harusler cover. pastu aku pon start la melukis. takkan nak tunggu muni pulak. kang alamatnye tak siap la. aku buat tiru drawing muni ngan bella. niatnye nak buat orang lidi je. tapi lastly korang tengok la hasilnyeee. jengjengjengg..



















.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





 sila teka yang mane 1 gambar aku lukis.





weeweet. ni la die family aku. kesian ayah dan 2 adik lelaki aku. dapat lehe lidi. hahaha.



at least aku bangga weh dapat lukis pic family aku sendiri walaupon lehe lidi dan tangan doremon. nanti kalau anak aku suh lukiskan homework die aku buatbuat pengsan boleh? hahaha. dah aku ngan miawmiaw samesame failed lukisan kujuruteraan. memang takkan ada darah seni yang mengalir kat anak kiteorang nanti. ouh berangan. okeyla. nak tido esok ade kelas kul8. bye.



With ♥ LoLa




♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

2 0 merepekmeraban:

misS cHoKy said...

~~hahaha..lucu jew bile dgr ak xsuke dgn subjek seni...tpi bnde 2 la yg adik suke..xpe bile ank kamu nty bia maksu dye lukiskan..so xdelah nty dye nangis cam mama dye..ahahah..

♥miSSLoLa♥ said...

@misS cHoKy naseb baek maksu nak tolong. :)