Thursday, March 1, 2012

lembap




hye si gadis kacak dan jejaka cun



selepas dah beberapa saat, minit, jam, hari, minggu, bulan, tahun, dekad dan abad akhirnya aku membuat keputusan untuk update belog. aku kesian dengan diri aku sendiri yang duduk rumah tanpa membuat apeape. kesan nya, jiran aku perli aku dengan sesuke hati berkata badan aku semakin kembang. ah. melampau ar makcik ni. memang mintak maki. tapi aku maki dalam hati je la pastu istighfar banyakbanyak. insap. makcik tu tak salah pon. memang betol ape die cakap. cume aku yang tak boleh menerima kenyataan yang jarum penimbang tu dah mencecah angka 5. kenapa aku malas sangat. sampai update belog pon aku tak mampu. sebenarnya aku bukan malas. aku takot bila aku update belog, aku akan menghasilkan entry sampah. macam yang korang bace sekarang. tapi sebab dalam lappy takkan korang nak keronyokkan pastu baling lajulaju dalam  tong sampah pulak. so terpakse la korang bace sampai loya, muak dan mual. yarks!



ape yang jadi selama aku tak update belog? kenapa aku tak update? kenapa aku malas? ape yang aku buat? eheh. banyak pulak persoalan nya kan. macam menyampah pulak aku. aku tak update sebab aku tak online. internet rumah aku kena potong sebab kelalaian kiteorang lambat bayar bil. lambat sebulan kot. phewww. selama tu aku macam mati kutu duk rumah ni. memang taktau nak buat ape. tido. tengok tv. tido. makan. tengok tv. rotate tu je la sepanjang hari. terseksa jiwa mak. sesi pencarian kerja pon terpakse la diberhentikan. fedup. hasilnya aku telah menghabiskan lebih 5 buah novel fixi semasa saat keboringan tersebut. and now. sebab aku dah boleh online macam biase. its time to move on! kena cergas mencari kerja. lastweek baru je pegi interview wif bella and pija. which is aku tak berharap sangat pon sebab die punya calon yang datang super ramai daripada kekosongan jawatan tu. next interview pls! will update later. kalau ade idea. kalau tidak maka akan terhasil lah entry segini rupa. nah!



With ♥ LoLa




♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

1 0 merepekmeraban:

Hakim said...

saya juga pembaca Fixi. :D