Sunday, March 4, 2012

makang




heyyo beautiful bloggie!



bruppp. aku baru lepas lunch. lunch pukul 5 ptg. siyesly sekarang waktu makan aku tak teratur lansung. pejadahnye nak diet kan. aku sekarang ni makan ikot mood. kalau malas tu tak makan la. tapi kalau time selera tu, membukit la nasi aku dengan mengulang dua tiga kali lagi. tapi selalu rutin makan aku macam ni.



    12.00 a.m - breakfast
5.00 p.m - lunch
  9.00 p.m - dinner



breakfast aku tak tentu. ikot la mak aku masak ape pagi tu. selalunya nasi goreng,nasi lemak,bihun goreng,kuey tiaw goreng, etc...tapi kalau mak aku malas nak buat breakfast sebab selalu pagi tinggal aku dengan mak je kan. so kiteorang makan roti bakar je. senang. kalau masak pon macam habes. aku sebenarnye memang tak suke breakfast beratberat pon. kalau ade cekedok, lempeng, roti bakar, roti telur tu dah cukup nais sgt la. pesen orang bangun lambat macam aku ni mane suke breakfast berat cengitu.



 ni breakfast yang direquest kat mak. lama siot tak makan makaroni goreng.



roti telor sebab keteringinan yang melampau dimalam hari. bangun pagi terus buat. hahahah.



lunch ni selalu nasi la. tak kesah apeape pon.tapi aku dalam kategori cerewet jugak la makan. aku sekarang dah bosan makan gulai masak lemak cili padi dengan asam pedas. tapi dah kat umah ni selang sehari wajib ade lauk tu. aku prefer lauk yang simple je. cam sambal ikan. kalau kuah pon sup ke ape. boleh la nak makan asam pedas tu dalam seminggu sekali je kan. 



selalunya dinner ni makan ikot mood. kalau ade mood makan nasi. kadangkadang makan roti je. ikot mood dan tahap kelaparan. tapi kadangkadang tak makan pape. pastu dalam kul 12 baru makan. ape motif aku diet ea agak2nye. patot la tak kurus. zzzzzzzzz.



p/s - eh dah abes. dah lupe macam mane nak buat closing. hikhikhik



With ♥ LoLa




♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

2 0 merepekmeraban:

Hakim said...

banyaknya makan..patut la............................


bai.

CIK MAY said...

pantas!haha..nanti aku jemput la..sabar2...mesti jemput punye kawan2 lame..