Monday, April 16, 2012

dugaan




hye peeps :)



happy weekend everyone! walaupon dah isnin. aku masih lagi kat rumah manes rumah. esok pagi baru balik rumah kesewaan tu. now baru lepas isi borang keje yang penuh cabaran. aku nak tanya korang. korang penah tak mengalami naseb malang yang bertimpatimpa. contohnye macam ni. korang pegi interview. sekali sijil semua tertinggal. balik rumah ambil sijil (kalau rumah dekat, kalau rumah jauh sila nanges sambil hentak kaki). pastu pegi kedai fotostat sebab mesti die nak salinan kan (nak cari kedai fotostat tu satu cite plak). pastu pegi balik tempat interview tadi. lepas tu baru perasan sijil kau tertinggal kat kedai fotostat tadi. patah balik pulak. balik semula ke tempat interview. then orang tu cakap sila datang esok pagi sebab untuk sesi petang dah tamat. phewww. 



aku rase kite semua penah mengalami bendabenda cengini terutama tyme kite nak cepat kan. padehal benda semua depan mata. tapi bile kite cari semua takde. pastu bile taknak benda tu semua terjulur-julur depan mata. rase macam nak carot je tyme tu. mcam tadi, esok aku dah nak balik kl. nak isi and print borang keje tu siap-siap. dandan la printer tu stuck. padehal baru semalam kakak aku guna okey je. 



one of my colleague penah cite tau. die nak pegi apply keje kat dbkl mase tu kalau tak silap. die duk flat kot. macam biase la lock tayar tu kan. tetibe hari die nak pegi tu lock tu takbleh bukak. sebab dah karat. macam haram kan. tyme hari laen taknak rosak. pastu die siap kena bukak tayar pegi bawak pegi kedai bukak lock. hahahaha. sampai kat ofis dbkl hantar borang dalam plastik sampah je sebab ramai sangat. kalau aku konfirm nanges kat situ. 



dis is my baju lucky!



aku rase sesungguhnya ape yang terjadi tu adalah ujian Allah untuk kite. sebelom kesenangan, Dia bagi kepayahan. kite sebagai hambaNya ni kena la bersabar dengan dugaan yang kecik je tu. nyte everyone! :)



With ♥ LoLa




♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

0 0 merepekmeraban: