Thursday, June 20, 2013

kisah kawen saya!




holla peeps :)



entry selepas 40 hari menjadi isteri orang. so sad betol aku dengan diri sendiri. hari ni gagahkan jugak diri update belog. supaya apa yang aku tulis hari ni, boleh dikenang jugak kendian hari. anyway..entry ni sempena telah selamatnye aku menjadi Puan Syulola. alhamdulillah, semua dah selamat. mohon kalian doakan hubungan aku suami isteri diberkati Allah s.w.t dan kekal hingga syurga insyaAllah.



sebenarnye kalau orang tanya macam mane lepas kawen? best ke tak? aku sebenarnye tak tau nak jawab ape. blur maybe. hahahaha. best sebab dah ade orang yang kau sayang 24/7. tapi aku tak 24/7 sangat la. weekend housewife jer. tapi yang macam janggalnye aku ni macam susah nak tinggalkan habit kebujangan aku dulu. selalu lupe yang aku ni dah bersomi. hiuhiuhiu. takpe2. mimi (nama manje sekarang.euwww) sangat memahami i. hiks.



saat berdebar-debar. hand bouquet carla lilly tu adalah fav aku. sukee :)



sesi membatalkan ayaq sembahyang :)



masa ni sebak giler. tak peduli dah makeup buruk ke hape. 



aku nampak mak lap air mata mase mimi sah je jadi suami aku. terus sebak. tak tahan noks!



introduce my husband mohd helmi bin ismail



my kesayanganss. sayang korang sampai mati!
sahabat dunia akhirat aku :)



cerita kisah nikah, aku sangat la tak nebes mula-mula. tapi dah sampai masjid tu taktau nak cakap acamne. memang nebes abes la. dah la mimi and family datang lambat sikit. pastu bapak aku jap-jap datang kat aku tanya mane mimi? dah gerak ke? i iz stress uolss. mase tu aku dah bebel-bebel dah. naseb baek la ade budak itam menyabarkan aku. bila mimi dah sampai kiteorang laju-laju pegi nikah. hahaha. bukan sebab ape, time tu ade pasangan laen yang nak nikah jugak. so, kiteorang kalau boleh taknak jadi yang kedua la. untuk nikah ni aku pakai baju grey. dari shawl sampai ke baju sume mak aku jahit sendiri. alaa, simple je pon baju kurung moden je. veil and accessories je by bridal.


 menahan napas =="



masa malam berinai ni muni yang jadi pengapit terkepit. kene pakse gittew :)





malam tu lepas isyak dalam pukul 9 start la majlis berinai. time ni tak ramai pon yang datang. cuma sedara terdekat dan kawan-kawan rapat je datang. tapi aku sangat suke make up malam berinai ni daripada makeup masa bersanding tu. time ni aku pakai songket meroon sulam silver dan tudung putih. ni pilihan ibuku. bab pilih memilih baju kahwin ni kiteorang memang sonang betol. tunjuk-tunjuk, try, amek ukuran pastu bayor je.


 mase ni peluh menjejes-jejes. menahan sajork.



 wif the bridesmaid dan sekor kumbang terselit celah-celah



outdoor. *caption dah malas*



and the reception day, aku pilih tema peach. anyway aku nak kaler coral. tapi takde pulak baju yang sesuai. peach yang aku pakai ni pon seakan-akan coral. tudung ni aku tempah kat elya shazleen. and aku request colour coral. maka inilah hasilnye. taraaaa!aku rase hari sabtu tu cepat sangat berlalu. pukul 9 makeup. pukul 12 bersanding. pukul 1 lebih pegi outdoor. pukul 3 lebih tu dah settle semua. phewwww. what a beautiful day :)




sebenarnye gambar dari OP tak ambil lagi. sebab aku tak balik kampung lagi. ini semua gambar dari dslr pija. ade banyak lagi tapi i is tak kuase nak watermark and edit and resize semua. maka redhalah dengan apa yang ade ni. kalau rajin nanti akan ku update lagi. jangan nak berharap sangat la.




p/s - terima kasih kawan-kawan yang hadir kat belah rumah aku atau pon rumah miawmiaw. terima kasih sebab sanggup datang dari jauh. terima kasih atas semua doa kalian. terima kasih jugak untuk kengkawan yang dah janji nak datang tapi tak datang dan tak ucap selamat lansung. mungkin korang ucap dalam hati mungkin kerana sibuk dengan anak kecik atau sibuk dengan kerjaya atau sibuk dengan persiapan kawen korang kan. cuma laen kali jangan berjanji supaya aku dan suami tidak berharap atau pon tertunggu kedatangan korang selaen mengharapkan ucap selamat dari kawan yang makan berkongsi pinggan dan tido berkongsi bantal. jangan risau aku ikhlas datang majlis korang yang dah lepas dan yang bakal berkahwin tu korang pon akan menempuh rasa yang sama dengan aku saat ini. kepada yang datang, aku mohon Allah bagi aku kekuatan dan kesihatan untuk hadir ke majlis korang akan datang. sebab, aku nak berkongsi rase gembira korang di majlis berbahagia tu nanti. aku nak tengok korang senyum bahagia atas pelamin macam yang aku rase. maaf rangkap terakhir ini sedikit emo. sebab ini sahaja ruang aku untuk bersuara. belog aku hak aku. dan aku hak Allah s.w.t :)



With ♥ LoLa





♥ Thanks For Reading SyuLola's Diary ♥

4 0 merepekmeraban:

masaki suhaimi said...

Tahniah kawan,,,
sorry tak dapat datang (mesti ko menyampah)..hehe...suami aku outstation, nak ucap slamat pun aku takde no mu sue...huhu...btw... congrats skali g n smoga bahagia bersama encik mimi tersayang kamu....

♥SyuLoLa♥ said...

@masaki suhaimi alolorr. aku tak menyampah ke mu pon sarah. tq sarah :)

Anonymous said...

sue.
terase ahkak ni haaaa x mengwish..apesal x wish eh..gedik kan.
jgn mrh ahkak eh..newey..

"selamat pengantin baru" (anggap la mcm ahkak ni wish ni mcm baru smlm hencik somi gngam tgn tok kadi) redhooo eh.


ok bai.

yang sebetul
kak eju ex rumet perwira.huhi.

ibu atmam said...

Aku bersalin time tu...hehe..